Справу Луценка навмисно затягують? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу Луценка навмисно затягують?

Кримінал
392
Луценко пожертвував одним захисником. Адвокати кажуть: він пішов на такий крок, бо стан його здоров'я погіршується. І в такий спосіб екс-міністр сподівається пришвидшити розгляд справи.
Вчора на судовому слуханні екс-міністр внутрішніх справ відмовився від послуг одного з адвокатів. Євген Цігора бере участь у розгляді інших справ і не встигає ходити на всі засідання.
Олексій Баганець, адвокат: "Крім того, він приймає участь у процедурі ознайомлення з матеріалами кримінальної справи, де є рішення суду про обмеження ознайомлення суду з матеріалами кримінальної справи. Тому Луценко виходив із того, щоб не перешкоджати розгляду даної справи, пришвидшити її розгляд, треба було відмовитись від цього адвоката".
Тим часом на сьогоднішньому засіданні Володимир Мякота, із департаменту кадрового забезпечення, повідомив, що зарахування цивільного стажу роботи до міліцейського у правоохоронних органах - не рідкість. Для цього із МВС надсилають спеціальні листи до Кабміну. Саме так було і у випадку з водієм Луценка Приступлюком. Екс-міністра, зокрема, звинувачують у його незаконному працевлаштуванні. В свою чергу прокурори розцінюють показання свідка як доказ провини підсудного.
"Він фактично підтвердив те, що говорили інші свідки про те, що жодних постанов, розпоряджень Кабінету Міністрів при отриманні листа за підписом Луценка він не бачив. А відповідно і рішень уряду, як передбачено законом України про Кабінет Міністрів, із цього приводу не було", - зазначив державний обвинувач Євген Зінченко.
Сам же Луценко сьогодні зазначив, що обвинувачі сфабрикували копію листа. Бо на ній немає віз людей, які погоджували проект документа. Водночас дружина екс-міністра каже: прокурори тиснуть на свідків і перекручують їхні слова.
"Прокуратура постійно якби розмиває свідчення свідків і якби те, що говорять адвокати - ті акценти. То ми зараз хочемо сформувати першу тридцятку їх - цих свідків - і дати основні тези, що вони сказали без коментарів", - прокоментувала дружина Юрія Луценка Ірина.
Також дружина Луценка зазначила, що стан її чоловіка погіршився. Але вивозити екс-міністра із СІЗО для лікування не планують. Там просять суддю залучити спеціалістів МОЗ для проведення обстеження на місці.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас