Греція не отримає більше грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не отримає більше грошей

Казна та Політика
1603
Греція не отримає більше ні сантима, поки не прийме план реструктуризації економіки, запропонований Міжнародним валютним фондом, пише видання Le Monde з посиланням на слова президента Ніколя Саркозі про те, що "нічого обговорювати".
Ніколя Саркозі вважає, що референдум, план проведення якого оголосив грецький прем'єр Георгіос Папандреу, повинен відбутися якомога швидше і грекам повинно бути поставлено єдине запитання: чи хочуть вони залишитися в зоні євро.
Саркозі, який напередодні провів консультації з німецьким канцлером Ангелою Меркель і нараду з урядом Франції, запросив Папандреу в Канни, щоб перед відкриттям саміту G20 викласти йому умови єврозони і ЄС у зв'язку з майбутнім референдумом, передає Інтерфакс.
До зустрічі з грецьким прем'єром Саркозі також узгодить свою позицію з Меркель, главою МВФ Крістін Лагард та керівниками Євроради, Європейської комісії, Єврогрупи і Європейського центрального банку.
Як вважають в міністерстві фінансів Франції, відзначає газета, "пішов зворотний відлік": грекам знадобляться гроші найпізніше в грудні.
Експерти відзначають, що погляд на грецьку кризу набув зовсім іншого ракурсу. Мова вже не про те, що об'єднана Європа не здатна вирішити проблеми одного зі своїх членів. Тепер одна з країн ЄС не бажає бачити вихід з кризи.
"Не можна перешкодити грекам вчинити самогубство. Але краще нехай це зроблять вони, ніж Меркель", - цитує видання неназваного високопоставленого французького чиновника.
Газета дає зрозуміти, що негативний результат референдуму, який приведе Грецію до виходу із зони євро або дефолту, буде власною проблемою цієї країни.
Раніше стало відомо, що грецький уряд підтримав вимогу прем'єр-міністра Георгіоса Папандреу про проведення референдуму щодо пакету допомоги ЄС.
Прем'єр-міністр у понеділок оголосив, що план Євросоюзу списати Греції трохи менше третини 360-мільярдного боргу в обмін на нову багаторічну програму економії підлягає народному обговоренню.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас