Грецька опозиція вимагає нових переговорів з боргової проблеми країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецька опозиція вимагає нових переговорів з боргової проблеми країни

Казна та Політика
269
Правоцентристська парламентська опозиція Греції, що лідирує в опитуваннях громадської думки, зажадала в понеділок нових переговорів з боргової проблеми країни.
Лідери ЄС на екстреному саміті 26 жовтня вирішили списати до 50% боргу Греції на руках приватних інвесторів, одночасно з цим гарантувавши країні до 100 млрд євро додаткового фінансування. В обмін на це грецький уряд в особі владної лівоцентристської партії погодився на багаторічну програму економії та скорочення боргу через досягнення бюджетного профіциту. Передбачено, що до 2020 року держборг скоротиться до 120% ВВП з нинішніх приблизно 160% ВВП.
"Поточні події роблять проведення нових переговорів більш необхідним, ніж будь-коли", - заявив представник правоцентристської партії "Нова Демократія" Янніс Міхелакіс на брифінгу в Афінах.
Представник опозиції розкритикував уряд, який, за його словами, "святкує" списання частини 360-мільярдного боргу. Раніше, за його словами, уряд називав такий сценарій катастрофою. Представник "Нової Демократії" вважає, що основним інструментом підвищення доходів бюджету будуть заходи економії, що вже негативно позначилося на економічному зростанні.
"Неможливо досягти профіциту, якщо зациклитись на скороченні доходів громадян і підвищенні податків. Це (досягнення профіциту) можливо, якщо інвестувати в розбудову економіки та виробництво", - заявив Міхелакіс.
Він послався на приклад Португалії, ще одного учасника програми екстреної допомоги ЄС, яка вимагала у понеділок внести зміни до угоди про пакет фінансової допомоги на 78 млрд євро. Прем'єр-міністр Португалії Педро Пассуш Коельо заявив в інтерв'ю газеті The Financial Times, що його країна запропонує поправки з тим, щоб програма допомоги враховувала зміни основних макроекономічних показників.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас