Акімова: Говорити про результати роботи місії МВФ в Україні поки передчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Говорити про результати роботи місії МВФ в Україні поки передчасно

Казна та Політика
305
Про результати роботи місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні говорити поки передчасно, заявила перший заступник глави адміністрації президента України Ірина Акімова на брифінгу в понеділок.
За її словами, результати роботи місії будуть озвучені по завершенні її роботи та від'їзду з України.
"На багато інших питань ви отримаєте відповіді на майбутньому спільному розширеному засіданні Кабінету міністрів та Комітету з економічних реформ, яке відбудеться в середу, де саме дуже докладно буде аналізуватися виконання плану національних дій з реалізації програми економічних реформ за термінами і за змістом", - сказала І. Акімова.
Як повідомлялося, місія Фонду працює в Києві з 25 жовтня по 4 листопада.
МВФ в липні-2010 вирішив відновити співпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 млрд (близько $16 млрд). Тоді ж Київ отримав перший транш розміром SDR1,25 млрд. У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити країні другий транш кредиту stand-by розміром SDR1 млрд.
Програма stand-by передбачала виділення Україні щокварталу ще восьми траншів, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.
Однак працювала місія Фонду, яка в березні в Києві, не стала рекомендувати раді директорів МВФ схвалювати позитивне рішення про виділення чергового траншу для країни. МВФ очікував від України на затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення.
У серпні Фонд повідомив, що візит місії до України відбудеться в період з 29 серпня по 9 вересня, проте потім повідомив про перенесення візиту на кінець жовтня.
В уряді України припускають, що два транші програми stand-by можуть бути об'єднані, що дозволить поповнити валютні резерви Нацбанку України відразу приблизно на $3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас