Таїланд направить 30 мільярдів доларів на відновлення промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таїланд направить 30 мільярдів доларів на відновлення промисловості

Казна та Політика
296
Уряд Таїланду має намір направити 900 млрд бат (близько 30 мільярдів доларів) на відновлення промисловості країни після руйнівних повеней і створення нової системи управління водними ресурсами. Про це повідомив міністр енергетики країни Пічай Наріптапан. Зокрема, 100 мільярдів бат будуть направлені на відновлення затоплених промислових зон в провінціях Аюттайя і Патумтані. Ще 800 млрд бат будуть витрачені на модернізацію системи управління водними ресурсами країни з тим, щоб запобігти затопленню промислових зон в майбутньому.
"На спеціальних зборах ключових міністрів у неділю прем'єр-міністр озвучила пропозицію щодо програми відновлення, що складається з двох етапів", - вказав Наріптапан. Перший етап розрахований на рік. За цей час буде здійснено повне відновлення промислових зон, відзначив він. В результаті затоплення підприємств в Аюттайї і Патумтані повністю зупинилося виробництво автомобілів і комплектуючих для автопромисловості в Таїланді. До нинішньої кризи виробництво досягало 6 тис. автомобілів на добу. Крім того, затопленими виявилися високотехнологічні парки, де випускалася істотна частина світового виробництва жорстких дисків для комп'ютерів. Усього затопленими виявилися понад 14 тисяч підприємств, близько 600 тисяч осіб втратили роботу.
За словами міністра, в найближчі 20 днів до Таїланду будуть поставлені 140 потужних насосних станцій, які будуть використовуватися для відкачування води з промислових зон.
Другий етап програми, який має робочу назву "Новий Таїланд", передбачає масштабну модернізацію системи управління водними ресурсами королівства. Наріптапан повідомив, що уряд розглядає три пропозиції, які надійшли з США, Нідерландів та Японії, але кабінет поки ще не визначився з тим, яку з них буде прийнято. На ці цілі передбачається спрямувати 800 млрд бат.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас