У Німеччині відбулися акції протестів проти європейської антикризової політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині відбулися акції протестів проти європейської антикризової політики

Казна та Політика
356
У Берліні, Франкфурті-на-Майні та інших містах знову відбулись масові акції протестів проти заходів європейських урядів щодо виходу з кризи. "Ми не будемо платити за вашу кризу", - заявляють демонстранти.
Через три дні після кризового саміту країн єврозони на вулиці цілого ряду німецьких міст знову вийшли тисячі людей. Вони висловили протест проти політики урядів, що перекладають основний тягар з виходу з кризи на плечі населення. Тільки в Берліні в акції протесту 29 жовтня брали участь близько 3 тисяч чоловік, повідомило об'єднання під назвою "Ми не будемо платити за вашу кризу". За даними поліції однак, на вулиці німецької столиці вийшли не більше тисячі чоловік.
Ще одним центром протестів став Франкфурт-на-Майні. За різними даними, від півтора до двох тисяч демонстрантів пройшли центральними вулицями міста повз штаб-квартир Deutsche Bank і Європейського центрального банку (ЄЦБ). Організатори розраховували на 5 тисяч учасників. Подібні акції 15 і 22 жовтня були більш масовими.
Рух Occupy Frankfurt ("Захопи Франкфурт") заявив про плани здійснити ще більш масову акцію протесту в Берліні, Франкфурті-на-Майні та ряді інших міст 12 листопада, передає AFP. При цьому передбачається оточити банківський квартал у Франкфурті і урядовий квартал в Берліні. Прихильники Occupy Frankfurt виступають проти надмірної влади капіталізму, зазначає dpa. Рух було створено за типом нью-йоркського Occupy Wall Street ("Захопи Уолл-Стріт").
Тим часом на вулиці Гамбурга вийшли більше 4 тисяч чоловік, щоб висловити протест проти високих орендних плат за житло в цьому місті. Серед іншого, вони зажадали введення максимально допустимих орендних плат. Останнім часом вони стали непосильно високими, заявляють учасники акції. Серед демонстрантів були близько 550 осіб з різних лівоекстремістських угруповань.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас