Провідні агентства підтвердили вищий рейтинг Європейського стабфонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провідні агентства підтвердили вищий рейтинг Європейського стабфонду

Казна та Політика
131
Вищий рейтинг Європейського фонду фінансової стабільності - ААА - підтвердили відразу три найбільших американських рейтингових агентства. Тим часом глава стабфонду Клаус Реглінг не виключає випуску облігацій EFSF в юанях.
Відразу три провідних американських рейтингових агентства - Standard & Poor's, Moody's і Fitch - підтвердили вищий рейтинг Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) на рівні AAA. Про це йдеться у відповідній заяві агентств, оприлюдненій в суботу, 29 жовтня.
Ухвалюючи це рішення, агентства врахували і той факт, що 18 жовтня набула чинності домовленість про збільшення обсягу EFSF до 440 млрд євро під гарантії на суму 780 млрд євро. Тільки 27 жовтня країни зони євро в ході екстреного саміту в Брюсселі домовилися де-факто довести обсяг EFSF до 1 трильйона євро. Досягти цієї мети передбачається за допомогою страхування держоблігацій країн, що зазнають серйозні фінансові труднощі, нагадує агентство AFP.
Тим часом глава EFSF Клаус Реглінг (Klaus Regling) в ході візиту в Китай не виключив можливості випуску облігацій Європейського стабфонду і в китайських юанях, повідомляє агентство Reuters. В ході дискусії в одному з пекінських університетів Реглінг зазначив, що EFSF має право випускати бонди в будь-якій валюті. Разом з тим він зазначив, що умовою випуску облігацій в юанях є згода китайської влади.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас