Євразійський банк розвитку очікує від України на лист-заявку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євразійський банк розвитку очікує від України на лист-заявку

Казна та Політика
241
Євразійський банк розвитку (ЄАБР) очікує від уряду України на лист-заявку на участь, як в капіталі банку, так і в Антикризовому фонді ЄврАзЕс, засобами якого управляє ЄАБР. Про це заявив журналістам голова правління ЄАБР Ігор Фіногенов в ході Фестивалю "Євразійського банку розвитку", який відбувається сьогодні в Астані (Казахстан).
"Ми очікуємо на листи. Я не бачу жодних перешкод з нашого боку, щоб прийняти Україну в учасники банку і фонду", - сказав він.
Відносно розміру вкладу, який Україна може зробити, банкір відзначив, що це справа України, але він повинен співвідноситися з розміром її економіки.
"Мені здається, що внесок повинен бути гідним, на рівні десятків мільйонів доларів", - сказав він.
За словами Фіногенова, ЄАБР вже надав Києву список із близько 20 проектів на загальну суму близько 2 млрд доларів, які банк може прийняти до вивчення на предмет фінансування.
Голова правління конкретизував, що в першу чергу йдеться про проекти, пов'язані з суднобудуванням, авіабудуванням і логістикою продуктів сільськогосподарського виробництва.
Євразійський банк розвитку є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном в січні 2006 року з метою сприяння розвитку ринкової економіки держав-учасників, їх стійкому економічному зростанню і розширенню взаємних торговельно-економічних зв'язків. Статутний капітал ЄАБР перевищує 1,5 млрд доларів США. Державами-учасницями Банку є Російська Федерація, Республіка Казахстан, Республіка Білорусь, Республіка Таджикистан, Республіка Вірменія і Киргизька Республіка.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас