Експерт: Україна може відмовитися від грошей МВФ, але тоді потрібно шукати інших шляхів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна може відмовитися від грошей МВФ, але тоді потрібно шукати інших шляхів

Казна та Політика
349
В України є можливість відмовитися від чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, але тоді необхідно буде вдаватися до інших заходів. Про це під час прес-конференції сказав головний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозування НАН України Володимир Сіденко.
"Існує можливість і відмовитися від кредиту МВФ. Але в таких умовах ми повинні розуміти, що потрібно буде вдаватися до інших заходів", - сказав В. Сіденко.
Він підкреслив, що Україна не може вдатися до девальвації власної валюти.
"У нас на мій погляд закритий цей шлях, хоча валюта може девальвувати самостійно, оскільки уряд не зможе її утримувати. Тоді залишається два варіанти: просити допомоги у Росії або Китаю. Якщо Росія - це Білоруський варіант, я не буду його коментувати. Ми також повинні розуміти, що Китай теж цікава країна і з їхнього боку не буде фінансових вливань без власної вигоди. Яким шляхом піде уряд - прогнозувати дуже важко", - додав експерт.
Як повідомлялося, 25 жовтня, місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну. Тут вона перебуватиме до 4 листопада, щоб вдруге переглянути програму за угодою stand-by і провести консультації за 2011 рік.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас