ДПС: На заклик відгукнувся легалізуватися кожен десятий тіньовик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: На заклик відгукнувся легалізуватися кожен десятий тіньовик

Казна та Політика
647
З початку року органами податкової служби було направлено 200 тис. повідомлень до громадян, залученим до тіньової зайнятості, з проханням задекларувати свої доходи.
Як повідомила прес-служба Державної податкової служби України, в результаті 28 тисяч працюючих на дому дизайнерів, програмістів, перукарів, гувернанток, ремонтників та вчителів відгукнулися на листи податківців, завдяки чому бюджет погладшав на 11 млн. грн, повідомляє Delo.ua.
Раніше, за словами голови Податкової служби Олександра Клименка, податківці черпали інформацію про "тіньових" працівників з бази ідентифікаційних кодів: "Ми відбираємо з цієї бази тих, хто не декларує жодних доходів протягом тривалого часу і з'ясовуємо, чи дійсно людина ніде не працює і не веде жодної підприємницької діяльності або просто не вважає за потрібне повідомити про це податковим органам".
Тепер же співробітники органів ДПС активно використовують рекламні оголошення, в яких пропонуються послуги гувернанток, репетиторів, ремонтників, надомних перукарів і навіть екстрасенсів. "Здійснюється робота щодо отримання інформації з різних баз даних і різноманітних джерел про отримання доходів фізичних осіб", - кажуть у ДПС України.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас