Меркель дала зрозуміти, що задоволена підсумками першого дня роботи саміту ЄС у Брюсселі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель дала зрозуміти, що задоволена підсумками першого дня роботи саміту ЄС у Брюсселі

Казна та Політика
225
Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що рішення, прийняті на саміті главами країн ЄС минулої ночі, показують, що вони зробили з нинішньої фінансової та боргової кризи правильні висновки.
"Ми визначили причини кризи і назвали їх, а також зробили ще один крок на шляху до вирішення проблем. Ми, з одного боку, обговорили необхідні в найближчому часі кроки, а також домовилися про довгострокові реформи, які перш за все покликані вдосконалити європейські інститути і поліпшити співробітництво всередині самої єврозони", - сказала Меркель за підсумками саміту в Брюсселі, її цитує прес-служба уряду Німеччини.
Влада ЄС вирішила за підсумками саміту, що обсяг тимчасового Європейського фонду фінансової стабільності може бути збільшений до 1 трлн євро з нинішніх 440 млрд. Крім того, фонду може бути надано право страхувати від втрат покупців облігацій єврозони. Греція зможе отримати до 100 млрд євро фінансової підтримки від ЄС і МВФ в рамках другого плану реструктуризації боргів, списання її боргу може досягти 50%, при цьому залучення приватних інвесторів у процес порятунку країни буде добровільним. Другий план порятунку Греції буде узгоджений до кінця поточного року.
"Ми узгодили загальний пакет, що складається з п'яти елементів. По-перше, це власні зусилля країн - членів ЄС, по-друге, довгострокове рішення для Греції, по-третє, оптимізація ЕФСФ, по-четверте, рекапіталізація банків і, по-п'яте, зміцнення стабілізаційних рамок в єврозоні", - сказала Меркель.
За словами канцлера, Іспанія та Італія пообіцяли додаткові реформи для подолання кризи, а Італія зобов'язалася до 2014 року скоротити свій борг до 113%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас