Тігіпку доручили займатися радою з питань поліпшення соцзахисту ветеранів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпку доручили займатися радою з питань поліпшення соцзахисту ветеранів

Казна та Політика
153
Кабінет Міністрів України 26 жовтня своєю постановою створив Консультативну раду з питань поліпшення соціального захисту ветеранів війни та затвердив Положення про неї. Очолив Консультативну раду віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
Мінсоцполітики розробило проект відповідного акта на виконання пункту 5 Меморандуму про взаємодію і співпрацю, який був підписаний урядом та Українським союзом ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) 30 вересня з метою збереження злагоди в суспільстві, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, створення належних умов для їх життєдіяльності.
Рішення Уряду спрямоване на забезпечення подальшої взаємодії у вирішенні протягом п'яти років питань соціального захисту ветеранів війни. Передбачається, що Консультативна рада буде опрацьовувати пропозиції щодо вдосконалення законодавства з урахуванням збільшення розмірів соціальних виплат, які передбачено змінити в 2012 році, а також розглядати питання щодо визначення джерел додаткових надходжень до бюджетів усіх рівнів та бюджету Пенсійного фонду.
Крім того, рішенням Кабміну також створено Консультативну раду з питань поліпшення соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та затверджено Положення про неї. Проект відповідного акта був підготовлений Мінсоцполітики на виконання Меморандуму, підписаного урядом і Всеукраїнською громадською організацією інвалідів "Союз Чорнобиль України".
Як повідомляв УНН, народний депутат України з фракції Комуністичної партії Петро Цибенко висловив думку, що в Україні законодавча база щодо соціального захисту ветеранів є однією з найдосконаліших серед країн СНД.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас