Єврокомісія та Європарламент по-різному оцінили видатки бюджету ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія та Європарламент по-різному оцінили видатки бюджету ЄС

Валюта
243
Європарламент та Єврокомісія дали різні оцінки показників видаткової частини спільного бюджету країн Європейського союзу на наступний рік.
Євродепутати більшістю голосів схвалили вчора, 26 жовтня, на сесії вищого законодавчого органу резолюцію, згідно якої в майбутньому році видатки ЄС складуть 133 млрд. євро, що на 400 млн більше за початкові пропозиції Єврокомісії, передає ІТАР-ТАСС.
Значне збільшення бюджету, запропоноване парламентом, передбачає виділення додаткової допомоги Палестині. Інша частина коштів піде на підвищення ефективності моніторингу в Середземному морі, вирішення проблем африканських біженців, фінансування інноваційних досліджень, а також підтримку місцевих сільгоспвиробників.
"Цей бюджет демонструє, що ми хочемо зміцнити ЄС, ми хочемо зробити його більш конкурентоспроможним для відновлення зростання", - сказав голова Європарламенту Єжи Бузек перед голосуванням.
Ряд європейських країн раніше виступив рішуче проти збільшення витрат ЄС, наполягаючи на фактичному заморожуванні цього показника на 2012 рік через нестабільну ситуацію у світовій економіці і тривалу кризу єврозони.
Тепер Європарламенту і національним урядам належить до 15 листопада погодити підсумковий документ з бюджету на 2012 рік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас