Мінфін Греції обіцяє інвесторам 15 євро з кожних 100 євро, вкладених в облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції обіцяє інвесторам 15 євро з кожних 100 євро, вкладених в облігації

Фондовий ринок
463
Міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос заявив, що банки і страхові компанії, які купували раніше грецькі облігації, не отримають стовідсоткового повернення боргів від Афін.
Як написала газета Kathimerini, Венізелос вважає, що інвесторам варто прийняти схему, за якої з кожних 100 євро боргу вони отримають 15 євро, а також нову 30-річну облігацію на 35 євро з доходом в 6% на рік.
В Європі ще не назвали суму втрат, яких зазнають інвестори в рамках масштабного плану подолання кризи, який включає списання грецьких боргів, а також частини боргів інших проблемних країн єврозони. Влітку обговорювалася цифра в 21% грецького боргу, який підлягає списанню приватними інвесторами, потім стала поширюватися інформація про те, що кредиторам доведеться погодитися на 50%-ве списання. За такий варіант вже висловлювалися канцлер ФРН Ангела Меркель і прем'єр Словаччини Івета Радічова.
Сьогодні в Брюсселі стартує саміт ЄС, на якому обіцяють оголосити про масштабний план виходу єврозони з боргової кризи. Може йтися про списання частини грецького боргу, підвищення капіталу великих банків, яким належить списати борги проблемних країн, а також функції фонду EFSF, обсяг якого нещодавно було вирішено підвищити до 440 млрд євро.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас