Власенко: Тимошенко пізно судити за борги ЄЕСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власенко: Тимошенко пізно судити за борги ЄЕСУ

Казна та Політика
389
Депутат Верховної ради, член фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина" Сергій Власенко вважає, що термін давності кримінальної справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко за підозрою в розкраданні 25 мільйонів гривень бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків при розрахунках за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) закінчився в 2007 році.
Про це він сказав на прес-конференції.
"Термін залучення до кримінальної відповідальності, навіть якщо б щось і було, вже давно минув. Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу 1960 року, який діяв в той період, цей термін становив 10 років і він закінчився в 2007 році, оскільки Тимошенко працювала в корпорації ЄЕСУ до початку 97 року", - зазначив він.
Крім цього він розкритикував Генеральну прокуратуру за заперечення закінчення цього строку через припинення відліку терміну притягнення до відповідальності при вчиненні нового злочину.
Власенко підкреслив, що згідно з Конституцією будь-яка особа вважається невинуватою до набуття чинності обвинувального вироку суду.
Генпрокуратура заперечує закінчення терміну давності справи проти Тимошенко з ЄЕСУ.
20 жовтня 2011 р. Генпрокуратура скасувала постанову, якою було закрито справу проти Тимошенко за підозрою в розкраданні 25 млн гривень бюджетних коштів і ухиленні від сплати податків на суму понад 20 млн гривень при розрахунках за природний газ корпорацією ЄЕСУ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас