ЄЦБ надасть банкам кредити на 56,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ надасть банкам кредити на 56,9 млрд євро

Казна та Політика
256
Попит на 12-місячні кредити Європейського центрального банку (ЄЦБ), що надавалися в рамках операції рефінансування вперше з грудня 2009 року, був менш значним, ніж очікувалося, повідомляє агентство Bloomberg.
ЄЦБ оголосив, що отримав заявки на надання кредитів строком на 371 день від 181 банку на загальну сумі 56,9 млрд євро, і всі заявки будуть ним задоволені з урахуванням відповідного забезпечення. ЄЦБ надасть кредити під базову відсоткову ставку, що становить 1,5% річних.
Європейський ЦБ у четвер надасть кредити на суму 44,6 млрд євро строком на три місяці 91 банку, яка подала заявки в ході операції рефінансування, що проводилася у вівторок. Аналітики, опитані Bloomberg, прогнозували, що обсяг заявок банків на 12-місячні кредити складе 70 млрд євро, на тримісячні - 50 млрд.
Європейські банки неохоче кредитують один одного, побоюючись, що фінкомпанії можуть зазнати значних збитків з вкладень в грецькі облігації у випадку дефолту цієї країни або реструктуризації її боргу. У зв'язку з цим ЄЦБ нарощує заходи щодо забезпечення банків ліквідністю, прагнучи уникнути кризи в цій сфері.
ЄЦБ 21 грудня здійснить операцію рефінансування, в рамках якої буде надавати банками кредити строком на 13 місяців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас