Норвегія може взяти участь у ЄФФС для допомоги єврозоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія може взяти участь у ЄФФС для допомоги єврозоні

Казна та Політика
170
Норвегія не відкидає можливості своєї участі в Європейському фонді фінстабільності (ЄФФС) в рамках надання допомоги єврозоні у боротьбі з тривалою борговою кризою в разі, якщо країни - члени зони єдиної європейської валюти будуть шукати зовнішнього інвестора, розповів в інтерв'ю агентству Bloomberg міністр фінансів країни Сігбьорн Йонсен.
"Якщо ми побачимо прояв інтересу з боку країн єврозони, то ми, як завжди, поставимося до цього дуже серйозно і прискіпливо", - сказав він, додавши, що поки ніхто з зацікавлених сторін не звертався за допомогою до Норвегії.
Норвегія вже допомагає єврозоні - стабілізаційний фонд країни купує облігації, що випускаються ЄФФС.
"Купівля облігацій ЄФФС продовжується відповідно до приписів міністерству з боку Центрального банку Норвегії. В рамках загальної стратегії фонду в мене немає ніяких планів змінювати цю практику або вносити до неї зміни", - зазначив міністр.
В даний час влада єврозони розглядає варіант залучення зовнішніх інвесторів в ЄФФС для допомоги "проблемним" країнам регіону в подоланні боргової кризи, що тягнеться вже більше двох років. Зокрема, ЗМІ повідомляли, що одним з таких інвесторів розглядається Китай.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас