Місія МВФ почала вивчати виконання Україною програми співпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ почала вивчати виконання Україною програми співпраці

Казна та Політика
301
Місія МВФ, яка прибула сьогодні в Україну, приступила до вивчення виконання в Україні раніше погодженої програми співпраці. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар прем'єр-міністра України Євген Лук'яненко.
"Місія приступила до вивчення виконання програм. Вони працюють з тими міністерствами і відомствами, які є компетентними у виконанні параметрів програми, а саме Міністерство фінансів, Міністерство палива та енергетики, Міністерство житлово-комунального господарства, Міністерство економіки", - сказав Лук'яненко.
На питання РБК-Україна, чи планується в рамках візиту місії МВФ в Україні зустріч з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, Лук'янченко відповів: "Сьогодні ны. Микола Янович з робочим візитом у Дніпропетровську".
Нагадаємо, програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 р., передбачає виділення Україні кредиту на суму 15 млрд 150 млн дол. під ставку 3,5% річних. Термін дії програми становить 2,5 року. Відразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш у розмірі 1 млрд 890 млн дол. Рішення про виділення другого траншу в розмірі 1 млрд 500 млн дол. рада директорів МВФ ухвалила 22 грудня 2010 р.
А 14 жовтня 2011 р. Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час виступу на XI Міжнародному економічному форумі повідомив, що перемовини з МВФ свідчать про те, що комунальні послуги подорожчають на 32%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас