Низка країн ЄС мають до середи гарантувати виконання своїх програм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Низка країн ЄС мають до середи гарантувати виконання своїх програм

Валюта
266
Влада Євросоюзу чекає від низки держав об'єднання запевнень у прихильності заявленим бюджетним програмам і економічних реформ, які спрямовані на скорочення бюджетних дефіцитів, державного боргу, відновлення економічного зростання, повідомив глава саміту ЄС Херман ван Ромпей на прес-конференції в неділю.
Такі гарантії необхідні для появи в ЄС впевненості у виході з кризи і переконанні в цьому інвесторів. Гарантії мають надійти до середи - на цей день призначено два нові саміти: глав держав Євросоюзу та єврозони. На них мають бути прийняті всі рішення щодо порятунку банківської системи ЄС, шляхів виходу єврозони з боргової кризи, посилення економічного управління в ЄС і єврозоні.
Раніше ван Ромпей говорив, що такі гарантії повинна дати Італія. Інші країни не називаються. Але, найімовірніше, серед них і Греція. "Ми не просимо гарантій у Бельгії", - лише сказав ван Ромпей.
На питання журналістів, що буде, якщо ці країни не дадуть ніяких гарантій, він сказав: "Вони дадуть". Те ж саме повторив і глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
Баррозу і ван Ромпей покладають великі надії на майбутні 26 жовтня рішення самітів ЄС і єврозони з економіки та фінансової системи Європи. В ЄС діє Пакт стабільності і зростання, який забороняє дефіцит бюджету будь-якої країни ЄС вище 3% її ВВП, а держборг - вище 60% ВВП. Проте більшість держав ЄС ці вимоги порушують. Багато держав не укладаються і в заявлені ними програми відновлення своїх економік, до них, зокрема, належать Греція і Португалія - ця країна не виконувала план, потім отримала фіндопомогу від ЄС і МВФ і їй була схвалена більш м'яка програма, в яку зараз, за заявою влади ЄС, вона укладається.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас