Моряки Греції продовжили до 25 жовтня страйк проти урядових заходів жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Моряки Греції продовжили до 25 жовтня страйк проти урядових заходів жорсткої економії

Казна та Політика
152
Національна профспілка моряків Греції виступила із заявою, що продовжує страйк проти урядових заходів жорсткої економії, передає Press TV. У профспілці заявляють, що не приступлять до роботи до 25 жовтня.
"Грецькі моряки продовжують свою боротьбу проти урядових заходів, які не тільки порушують права громадян, але й не сприяють вирішенню проблем", - йдеться в офіційній заяві профспілки.
Страйк працівників морського транспорту почався минулого тижня одночасно з акціями протесту робітників об'єднань інших сфер праці. Варто відзначити, що 20% сухопутної території країни розташовується на більш ніж 2 тис. островів, і тривала втрата регулярного морського сполучення паралізує її.
20 жовтня парламент республіки схвалив пакет нових заходів жорсткої економії, що дозволило Афінам розраховувати на нові кредити від Міжнародного валютного фонду та ЄС. Найбільш сильне невдоволення викликає регулювання роботи державних службовців, 30 тис. з їх числа переводять в трудовий резерв, що означає скорочення зарплати і подальше звільнення. Крім того, по всій країні скасовуються додаткові преміальні виплати і вводиться єдина система тарифікації.
Крім страйків, указані заходи стали причиною заворушень на вулицях м. Афіни та м. Салоніки, де натовп трощив магазини і банки. Понад 40 осіб були заарештовані, понад 10 поліцейських отримали поранення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас