Клюєв: Євросоюз відкрив двері нашій сільгосппродукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Євросоюз відкрив двері нашій сільгосппродукції

Аграрний ринок
263
Українським зернотрейдерам дали "зелене світло". Сьогодні в Брюсселі вітчизняні чиновники узгодили основні параметри торгівлі агропродукцією з Євросоюзом. Про це повідомив перший віце-прем’єр Андрій Клюєв.
Тож у Старому Світі планують надати нашій державі значні квоти на безмитне ввезення відповідних товарів. Після підписання угоди Україна вивозитиме 2 мільйони тонн зернових. З них - половина - пшениці. Півмільйона - кукурудзи і 350 тисяч тонн ячменю. У Мінагропроді кажуть: це крапля в морі - 8% цьогорічного експорту. Та разом з тим, Європа купуватиме у нас м'ясо птиці, свинину, цукор та яйця. Щоправда, фахівці зазначають: на першому етапі країні буде сутужно. Можемо втратити близько мільярда доларів.
"Тому що відкриваємо повністю ринки для себе з нульовим митом для продовольства європейського. А самі не можемо поставити замість цього в Європу. Тому що, окрім обмежень митних, які залишаються, квоти інші, сплата мита самого, залишається проблема, пов’язана з тим, що стандарти якості в нас не відповідають європейським", - пояснив телеканалу президент УАК Леонід Козаченко.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас