Зловживання алкоголем обходиться економіці США більш ніж в 220 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зловживання алкоголем обходиться економіці США більш ніж в 220 млрд дол. на рік

Казна та Політика
183
Зловживання алкоголем американцями завдає економіці США збитку понад $220 млрд на рік, при цьому такі дані певною мірою враховують і пряму шкоду, і непрямі наслідки, включаючи погіршення здоров'я, відзначається в прес-релізі американського Центру контролю і профілактики захворювань (CDC).
У 2006 році економіка США недорахувалася $223,5 млрд, або $746 на душу населення, через надмірну пристрасть жителів країни до алкоголю, тоді як у 1998 році такий збиток оцінювався в $198 млрд. Центр спільно з аналітичною фірмою Lewin Group підрахував і економічні збитки в розрахунку на кожну "порцію" спиртного - вони склали близько $1,9.
Через зловживання алкоголем в США вмирають 79 тис. осіб щорічно, свідчать дані CDC.
Як вказується в прес-релізі, 72% збитки пов'язані зі зниженням уваги і працездатності американців внаслідок вживання спиртних напоїв. Близько 11% становлять згубні наслідки для здоров'я. На злочини, вчинені під впливом алкоголю, припадає 9% збитку, на ДТП, в яких винуватець був у стані сп'яніння, - 6%.
Три чверті шкоди економіці завдає так зване "непомірне вживання алкоголю" (binge drinking), поріг цього явища центр визначає в чотири порції спиртного для жінок, прийняті протягом нетривалого часу, і п'ять - для чоловіків. За даними дослідників, зловживають алкоголем в такому обсязі близько 15% населення, більшість з них п'є "у свята" і не має серйозної алкогольної залежності.
Як заходи боротьби з алкоголізмом і побутовим пияцтвом CDC пропонує уряду США підвищити податки, знизити число магазинів, що продають алкоголь, скоротити тривалість їх робочого дня, а також примушувати ритейлерів, які торгують спиртними напоями, оплачувати збитки, яких завдають їхні клієнти в стані сп'яніння.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас