Чорновіл: Поки Ахметов не може вплинути на Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чорновіл: Поки Ахметов не може вплинути на Януковича

Казна та Політика
2322
Президент Віктор Янукович не виконає своїх обіцянок перед Заходом щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
Таку думку висловив народний депутат Тарас Чорновіл в ефірі Радіо "Свобода".
"Саме в той момент, коли на Заході більш-менш, скривившись, але висловлюють готовність продовжити з ним діалог, робиться крок доволі дивний. Робиться відкриття чергової кримінальної справи, яка показує, що всі обіцянки Януковича виконані не будуть", - сказав він.
За словами Чорновола, статтю про розкрадання в особливо великих розмірах декриміналізувати неможливо, і вона "за радянських часів взагалі була розстрільною".
"Закрити кримінальну справу, яку відкрили саме так, - це дуже проблематично, тоді повинні летіти деякі голови", - зазначив депутат.
"А відпустити і звільнити остаточно Тимошенко, зробити їй відкриту дорогу до наступних виборів за наявності такої серйозної статті, такої серйозної справи теж абсолютно нереально. Програвати в суді, демонстративно робити, що суд скасує це звинувачення, у нас теж не вміють", - сказав він.
Чорновіл висловив думку, що "або сам Янукович погодився відмовитися від західного шляху і готовий дати задній хід, або ж, з іншого боку, відбувається якийсь неймовірний вплив на ситуацію людей, які блокують і західний, і тепер вже, видно, східний шлях і ведуть у напрямку Лукашенка".
Депутат зазначив, що бізнесмени Ринат Ахметов та Ігор Коломойський зацікавлені в тому, щоб діяти в європейських умовах, "а не в умовах а ля Білорусь".
"І є той бізнес, який грається на використанні адміністративних можливостей, для того, щоб захопити побільше. Це бізнес Фірташа. І якщо Фірташ може бути зацікавлений в ізоляціонізмі, адже коли діють тільки рейдерські принципи, це дає йому колосальні можливості, а саме бізнес Ахметова, інших бізнесменів сьогодні зацікавлений абсолютно в протилежному", - цитує Українська правда.
На думку Чорновола, поки Ахметов не може вплинути на ситуацію: "або не має впливу, або не може достукатися".
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас