ЦБ Франції: Банки країни не збанкрутують через списання боргів Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Франції: Банки країни не збанкрутують через списання боргів Греції

Казна та Політика
456
Кредитні організації Франції не збанкрутують при списанні за борговими паперами Греції, що є на їх балансах, однак їм у такому разі може знадобитися рекапіталізація, передає "Прайм". Про це повідомив телеканалу CNBC глава ЦБ Франції Крістіан Нуайє.
"Греція - не проблема для французьких банків. Загальна позиція французьких банків з суверенного боргу Греції значно менша, ніж прибуток французької банківської системи за перше півріччя поточного року", - сказав глава регулятора.
За його словами, загальний обсяг грецьких боргових паперів на балансі банків Франції наразі складає 8 млрд євро проти 11 млрд прибутку.
Водночас Нуайє відзначив, що французьким кредитним організаціям може знадобитися рекапіталізація - за рішенням Європейської банківської організації (European Bank Authority, EBA), яка проводить стрес-тести, що дозволяють оцінити стійкість фінансового стану банків ЄС.
"EBA працює над цим. Ми побачимо (...) фінальні результати. Можливо, що французьким банкам доведеться, як й іншим кредитним організаціям, зміцнити свій капітал найближчими місяцями", - сказав глава ЦБ Франції, відзначивши при цьому, що французькі банки зможуть провести рекапіталізацію самі, без допомоги держави. Таку ж позицію щодо коштів для проведення рекапіталізації минулого тижня озвучив Мінфін країни.
Ідея рекапіталізації банківської системи Європи активно обговорюється в ЄС вже протягом декількох тижнів. Влада регіону сподівається, що цей захід допоможе кредитним організаціям регіону утриматися "на плаву" у разі різкого погіршення ситуації з держборгом проблемних країн зони єдиної європейської валюти - зокрема, у випадку дефолту Греції. Минулими вихідними міністри фінансів і глави ЦБ "групи двадцяти" (G20) на зустрічі в Парижі домовилися допомогти в зміцненні капіталів банків Євросоюзу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас