Збиток від заворушень в Римі оцінили у два мільйони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збиток від заворушень в Римі оцінили у два мільйони євро

Казна та Політика
288
Збиток, завданий Риму в результаті суботніх заворушень, в які вилилася масова акція протесту проти економічної політики влади в Італії, може досягти двох мільйонів євро.
За словами мера італійської столиці Джанні Алеманно, за "попередньої і дуже неточної оцінки" завданий місту збиток оцінюється "як мінімум в один мільйон євро".
При цьому римський градоначальник зазначив, що наслідки заворушень будуть точно оцінені найближчими днями, повідомляє РІА Новини.
Раніше Алеменно, коментуючи подію, сказав, що ситуація в Римі "гірша, ніж де б то не було в Європі", де також проходили акції протесту.
У свою чергу глава римського відділення італійської торгової асоціації Confcommercio Джузеппе Рошолі вважає, що до названої Алеменно цифрі необхідно додати збитки, які понесли магазини в результаті дій вандалів. "Магазини розграбовані, вітрини розбиті... Збиток, завданий вчора в Римі, оцінюється трохи менше ніж в один мільйон євро", - сказав він.
Нагадаємо, багатотисячна акція в Римі стала однією з численних маніфестацій, які в суботу пройшли більш ніж в 950 містах в 82 країнах світу проти жадібності й корумпованості 1% найбагатших людей. Однак, на відміну від інших країн, у Римі вона переросла в безлади, які італійська преса назвала "громадянською війною".
В результаті зіткнень поліції з агресивно налаштованими групами маніфестантів - так званих "black bloc", які почали підпалювати автомобілі, а також розбивати вітрини магазинів і банків - 12 осіб було заарештовано і 70 постраждали, у тому числі, близько 30 співробітників правоохоронних органів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас