Берлусконі втретє втримався в кріслі прем'єр-міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі втретє втримався в кріслі прем'єр-міністра

Казна та Політика
203
Палата депутатів Італії висловила вотум довіри уряду Сильвіо Берлусконі, повідомляє Reuters. Згідно з результатами голосування в нижній палаті парламенту, за Берлусконі проголосували 316 чоловік, проти - 301 чоловік, повідомляє Сегодня.
Завдяки цьому італійський прем'єр уникнув відставки. У випадку, якби Берлусконі був виражений вотум недовіри, йому довелося б залишити пост прем'єр-міністра. Якби після цього він не зумів заручитися підтримкою більшості парламентаріїв, президент Італії Джорджо Наполітано сформував би новий тимчасовий уряд на чолі з іншим прем'єр-міністром.
Це вже третя спроба парламентарів висловити Берлусконі вотум недовіри за останній рік. Остання спроба була зроблена в грудні 2010 року - тоді депутати подали 314 голосів на користь Берлусконі, 311 голосів - проти нього. Прем'єр тоді також отримав підтримку більшості членів верхньої палати парламенту (162 голоси з 308).
Основні причини невдоволення населення Берлусконі - його економічна політика і гучні публічні скандали, пов'язані з особистим життям прем'єра. Наразі суди розглядають чотири кримінальні справи проти прем'єра, в тому числі за звинуваченням у шахрайстві, корупції і секс з неповнолітніми.
На думку аналітиків, результати голосування в парламенті показують, що Берлусконі навряд чи довго протримається у владі. До того ж останнім часом у нього почалися складнощі у відносинах з прихильниками, насамперед з міністром економіки та фінансів Джуліо Тремонті, який раніше заявляв, що з Берлусконі "неможливо працювати".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас