Міністр оборони Британії пішов у відставку через скандал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр оборони Британії пішов у відставку через скандал

Казна та Політика
307
Глава військового відомства Великобританії Ліам Фокс залишив пост на тлі скандалу зі зловживанням ним службовим становищем, говориться в повідомленні Міноборони.
Скандал вибухнув після того, як в ЗМІ потрапила інформація про те, що Фокс надав доступ в Міноборони своєму другові, колишньому сусідові по квартирі і свідкові на весіллі Адаму Уерріті, який також супроводжував міністра в ряді зарубіжних поїздок і представлявся радником Фокса, хоча насправді ним не був, передає РІА Новини.
За ініціативою прем'єр-міністра Девіда Кемерона щодо Фокса проводиться службове розгляд, результати якого повинні бути опубліковані 21 жовтня.
Місце Фокса в уряді посяде нинішній міністр транспорту Філіп Хаммонд. Таким чином, відставка міністра оборони спричинить за собою хвилю перестановок в коаліційному уряді, який прийшов до влади в травні 2010 року.
Ситуація навколо Фокса розвивалася по висхідній. Коли з'явилися перші новини про участь Уеррітті в роботі міністра, Фокс приніс свої вибачення. Службове розслідування не віщувало відставки.
Однак за кілька днів на поверхню сплив ряд скандальних подробиць. Уерретті, крім іншого, більше 20 разів відвідував міністерство оборони - не відомо, в якому статусі, а також супроводжував Фокса в 18 закордонних подорожах, відвідуючи офіційні зустрічі, вечері, благодійні вечори.
Більш того, в п'ятницю газета Times опублікувала статтю, в якій стверджується, що в іноземних поїздках одного Фокса спонсорувала якась приватна компанія, що займається питаннями безпеки і пов'язана з Ізраїлем.
Уеррітті ще належить відповісти на питання щодо його зв'язків з міністром в рамках розгляду.
Вихід Фокса - друга гучна відставка коаліційного уряду і перша велика втрата Консервативної партії. У 2009 році незабаром після парламентських виборів з'ясувалося, що головний секретар Казначейства (перший заступник міністра фінансів) Девід Лоус оплачував за рахунок бюджетних коштів житло для свого співмешканця. Парламентський скандал, який перетік в сексуальний, призвів до відставки головного секретаря, який також входить до складу кабінету міністрів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас