ОЕСР закликала Ірландію прискорити скорочення дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР закликала Ірландію прискорити скорочення дефіциту бюджету

Казна та Політика
94
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у п'ятницю закликала уряд Ірландії вжити заходів щодо більш серйозного скорочення дефіциту бюджету, ніж передбачається за умовами виплат фінансової допомоги від ЄС і МВФ, повідомляє агентство Reuters з посиланням на дослідження організації з економіки країни.
"Для відновлення довіри ринків слід уникнути погіршення показників, пов'язаних з програмою (допомоги) від ЄС і МВФ. За умови ж зростання економіки, владі слід скорочувати дефіцит бюджету швидше, ніж потрібно за умовами програми", - наводить агентство думку авторів дослідження.
ОЕСР підвищила прогноз зростання ВВП Ірландії до 1,2%, хоча ще в травні зростання економіки країни не передбачалося. У 2012 році зростання ВВП очікується на 2,3% проти 1% раніше. Рівень безробіття цього року складе 14%, що значно більше за передкризові 4,6% в 2007 році. На думку експертів організації, на те, щоб зупинити різке зростання кількості незайнятих ірландців, буде потрібно кілька років.
Також ОЕСР закликала владу Ірландії встановити до певного терміну планку з держвидатків і співвідношенню держборгу до ВВП. Наразі держборг країни збільшується і може досягти 117% від ВВП в 2013 році, що на 25% вище, ніж було перед світовою фінансовою кризою 2008-2009 років.
На думку експертів організації, уряду слід скористатися тим, що довіра інвесторів поступово відновлюється, і обмежити держгарантії банківських активів, введених в 2008 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас