Аналітик: Європа буде утримувати Україну у своїй орбіті шляхом компромісних рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Європа буде утримувати Україну у своїй орбіті шляхом компромісних рішень

Казна та Політика
414
Європа буде утримувати Україну у своїй орбіті шляхом компромісних рішень. Таку думку озвучив у коментарі виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.
"Європа дуже чітко усвідомлює те, що вона має утримати Україну у своїй орбіті. Просто однозначно, є усвідомлення Європи в цьому. І воно обґрунтовано як політично, так і економічно. Якщо подивитися на структуру українського експорту, то незважаючи на ту риторику, яка була в країні з приводу європейської інтеграції, якщо в 2002 році Європа займала близько 30% у нашому експорті, а РФ близько 20-25%, то потім ситуація кардинально змінювалася. І тепер РФ - це майже 30%, а Європа - близько 25%. Ми спостерігали зміну в структурі, в Європі є повне усвідомлення цього, так само як і є усвідомлення в Росії", - говорить Устенко.
На його думку, Європа не хоче мати біля своїх кордонів нестабільну державу з низьким рівнем життя. "...З ВВП на душу населення близько 3 тис. дол., у той час, як навіть на східному кордоні ЄС, ВВП на душу населення близько 10 тис. дол. Ніхто не хоче нестабільності в регіоні, всі хочуть стабільності і всі в цьому зацікавлені. Тому завжди будуть намагатися шукати компроміси, і, незважаючи на будь-які політичні забарвлення, компроміс буде знайдено", - резюмував Устенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас