Янукович заявив, що ринок землі запрацює вже до кінця наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович заявив, що ринок землі запрацює вже до кінця наступного року

Аграрний ринок
323
Президент Віктор Янукович заявив, що до кінця 2012 року в Україні повинен запрацювати повноцінний ринок землі.
Під час наради з адміністративно-господарським активом Хмельницької області в Кам'янець-Подільському, він сказав, що в цьому питанні влада не зупиниться і будуть рухатися тільки вперед.
Глава держави також зазначив, що земельна реформа особливо важлива в тих регіонах України, де сільське господарство посідає значне місце в структурі економіки. Він, зокрема, нагадав, що у Хмельницькій області аграрний сектор у структурі економіки складає 40%.
Крім того, важливим кроком у контексті реалізації земельної реформи Янукович назвав створення земельного кадастру в Україні.
"Найефективніший господар на землі - це власник. І треба, щоб нарешті земля отримала ефективного власника", - підкреслив також Янукович.
Говорячи про нинішню ситуацію на вітчизняному ринку землі, він констатував, що сьогодні, на жаль, тут є всі умови для існування корупції і тіньових схем земельних.
"Безумовно, ми не можемо з цим миритися... А також з тим, що люди - власники паїв, отримують не ту ціну, яка сьогодні встановлена ​​за оренду (землі). Це питання необхідно впорядкувати", - зазначив глава держави.
Янукович також підкреслив, що функціонування повноцінного ринку землі в Україні матиме позитивний вплив на економіку держави в цілому.
"Коли цей ресурс буде задіяний в державі, він буде працювати на її економіку", - сказав глава держави, зазначивши, що для впровадження земельної реформи вже зроблено кілька важливих кроків.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас