АУБ виступає за спрощення не тільки продажі, але й купівлі валюти громадянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ виступає за спрощення не тільки продажі, але й купівлі валюти громадянами

Валюта
538
Асоціація українських банків продовжує наполягати на скасуванні вимог ідентифікації фізичної особи при здійсненні купівлі іноземної валюти в незначному обсязі.
Про це на прес-конференції в прес-центрі Українських Новин повідомив президент АУБ Олександр Сугоняко.
"АУБ продовжує наполягати на скасуванні вимог ідентифікації фізичної особи під час здійснення незначних за обсягами операцій. На наше переконання, це допоможе заспокоїти ринок і направити валютно-обмінні операції з тіні в банки та ліцензовані фінансові установи", - сказав він.
На думку Сугоняко, будь-яке посилення адміністративних заходів щодо ідентифікації осіб при здійсненні ними незначних за розмірами операцій лише провокує невпевненість населення в стабільності гривні, посилює активізацію тіньового обміну валюти.
Також це викликає зростання витрат комерційних банків на здійснення таких операцій в умовах все ще збиткової діяльності системи в цілому, адже необхідність облаштування обмінних пунктів копіювальною технікою, забезпечення її відповідними матеріалами залишаються в силі у зв'язку зі збереженням вимоги щодо зняття копій паспорта при купівлі фізичною особою навіть 1 долара.
Як повідомляло агентство, постановою № 278, яка набула чинності з 23 вересня, Національний банк зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції.
Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тис. гривень до 150 тис. гривень (в еквіваленті) на день.
У середині жовтня НБУ тимчасово дозволив банкам купувати інвалюту у населення без копіювання паспортів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас