У посольстві РФ розповіли, за яких умов Україна отримає знижку на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У посольстві РФ розповіли, за яких умов Україна отримає знижку на газ

Енергетика
1086
Росія може надати Україні додаткову знижку в залежності від обсягів закупленого газу. Про це сказав радник посольства Росії в Україні з економічних питань Олексій Урін.
Він нагадав, що "харківськими угодами" передбачені знижки на газ для України. "Я думаю, що Росія може надати Україні додаткову знижку на обсяги закупленого газу", - резюмував він.
За словами Уріна, відповідна домовленість може бути оформлена у вигляді доповнення до контракту. Одночасно він підкреслив, що змін у чинну газову угоду не буде. "Формула ціни залишиться такою, якою була, а газові контракти будуть діяти до 2019 року", - зазначив радник, висловивши переконання, що про нові розцінки на газ Україна та Росія домовляться за столом переговорів, а не в суді.
Нагадаємо, Газпром і Нафтогаз 19 січня 2009 р. підписали два контракти: купівлі-продажу на період з 2009-го по 2019-й; про обсяги та умови транзиту газу через Україну на 2009-2019 роки. У 2009 році для України була зроблена знижка розміром 20% від європейської ціни на газ, з початку 2010 року сторони перейшли до ринкової вартості. Згідно з контрактом, ціна газу варіюється в залежності від ціни на нафту.
У рамках робочого візиту президента РФ Дмитра Медведєв 21 квітня 2010 року в Харкові були підписані доповнення до контракту, що збільшують закупівлю газу Нафтогазом цього року до 36,5 мільярда кубометрів, а також передбачають знижку в ціні на величину зниження російським урядом мита для поставок газу в Україну. Мито обнулили, як наслідок зниження склало 30% від контрактної ціни газу.
Переговори між представниками України та Росії з питань обсягів закупівлі газу і його вартості тривають. Зокрема, 4 жовтня в центральному офісі ВАТ "Газпром" голова правління Олексій Міллер і міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко провели черговий раунд переговорів з питань співпраці у газовій сфері.
Прем'єр-міністр Микола Азаров сьогодні під час розмови з журналістами висловив упевненість, що переговори з Російською Федерацією з газу вдасться завершити за кілька тижнів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас