Кабмін вніс поправки в правила дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вніс поправки в правила дорожнього руху

2138
Кабінет міністрів вніс зміни в Правила дорожнього руху України, щоб привести їх у відповідність до закону "Про дорожній рух".
Тепер водій не зобов'язаний мати при собі талон, який додавався до прав, не потрібна довіреність на водіння автомобіля, достатньо лише прав і техпаспорта. З ПДР виключені згадки про дорожні листах і документації на вантаж.
Розширено визначення мопеда: відтепер це 2-колісний транспортний засіб не тільки з двигуном об'ємом до 50 кубічних сантиметрів, але і з електродвигуном потужністю до 4 кВт. Водій мопеда, як і водій мотоцикла, зобов'язаний їздити в застебнутому шоломі.
Водій повинен надавати документи, а не передавати їх інспектору ДАІ, як було потрібно раніше.
Згідно з новою редакцією, інспектор може здійснити перевірку технічного стану транспортного засобу за допомогою спеціальних пристосувань.
Істотно спрощуються дії водіїв у разі легких ДТП за умови наявності страховки, відсутності травмованих, п'яних за кермом і складанні спільного повідомлення про аварію за зразком Моторнотранспортного страхового бюро України.
Згідно з нововведеннями, необхідно скидати швидкість до 40 кілометрів на годину біля нерухомого транспортного засобу на узбіччі з включеним проблисковим маячком синього кольору.
Також підвищується до 21 року віковий ценз водіїв автобусів, трамваїв і тролейбусів.
У новій редакції вводиться європейська категоризація транспортних засобів, а також ряд інших змін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас