Азаров називає ключовим завданням економічної політики створення нових робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров називає ключовим завданням економічної політики створення нових робочих місць

Казна та Політика
202
Першочерговим завданням, яке стоїть перед урядом України, є необхідність вирішення проблеми безробіття в країні, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Необхідно максимально прискорити процес відновлення зайнятості. У більшості наших людей немає заощаджень, які дозволять якийсь час пережити. Тому створення нових робочих місць - це ключове завдання нашої економічної політики", - сказав прем'єр-міністр на засіданні уряду в Києві в середу.
При цьому М.Азаров нагадав, що в 2007 році рівень безробіття за методологією Міжнародної організації праці в Україні склав 6,4%, в той час, як у першому півріччі 2011 року "навіть після скорочення в порівнянні з минулим роком безробіття все одно досягає 8,2%".
"Я наголошую на необхідності вирішення цієї проблеми: ми маємо справу не з відсотками, а з живими людьми", - зазначив він.
Разом з тим, прем'єр доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, Міністерству соціальної політики, Міністерству освіти і науки спільно з експертами і науковими співробітниками розробити систему довгострокових прогнозів ринку праці та управління розвитку трудових ресурсів.
"Я наголошую на необхідності термінового вирішення цього актуального питання", - зазначив він.
М.Азаров відзначив, що, враховуючи демографічну ситуацію в країні, "уже з наступного року ми повинні планувати наше економічне зростання на базі новоствореної системи". За його словами, у разі виходу на пенсію 300 тис. людей, то лише 250 тис. нових співробітників зможе прийти в економіку.
У той же час, прем'єр-міністр доручив Міністерству соціальної політики разом з Міністерством фінансів "звернути більшу увагу на організацію фінансування питання перекваліфікації та підвищення кваліфікацій, з тим, щоб забезпечити роботою тих, хто її зараз потребує".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас