Президент Словенії нагадав Януковичу про судові стандарти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Словенії нагадав Януковичу про судові стандарти

747
Словенія сподівається на дотримання європейських стандартів при розгляді Апеляційним судом справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Про це сказав президент Словенії Данило Тюрк під час спільної прес-конференції з президентом Віктором Януковичем.
"Коли буде розглядатися апеляційна скарга, необхідно виконувати також всі європейські стандарти, які стосуються саме цього принципу чесного проведення судового процесу", - сказав президент Словенії.
При цьому Тюрк відзначив, що європейські стандарти правосуддя передбачають надання сторонам справи необхідного часу для ознайомлення з його матеріалами, надання обвинуваченим можливості постійно контактувати зі своїми адвокатами, а також ряд інших норм, які повинні бути не тільки формально прописані, але й чітко дотримуватися на практиці.
Він підкреслив важливість забезпечення незалежності судової гілки влади в контексті захисту прав людини.
Як повідомлялося, Янукович вважає, що рішення Печерського районного суду Києва, яким Тимошенко була засуджена до 7 років позбавлення волі, є неостаточним.
Сьогодні Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років в'язниці за перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році і зобов'язав відшкодувати Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" 1,5 мільярда гривень збитків, завданих внаслідок їх укладення.
Раніше Тимошенко заявляла, що не має наміру просити Януковича про помилування у разі винесення їй обвинувального вироку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас