Депутати Європарламенту зажадали скасування приїзду Януковича в Брюссель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати Європарламенту зажадали скасування приїзду Януковича в Брюссель

2803
Ряд депутатів Європарламенту через вирок екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко почали наполягати на скасуванні візиту президента Віктора Януковича до Брюсселя
"Якщо наші погані відчуття підтвердяться, думаю, що відповіддю має бути скасування візиту Януковича до Брюсселя", - сказав депутат ЄП Яцик Таріуш Вольський, передає Інтерфакс-Україна.
"Якщо українська влада намагається зруйнувати опозицію, використовуючи закон, тоді у нас є проблема в сфері демократії та верховенства права. На цій основі європейська перспектива для України неможлива. Ви не повинні садити опозицію до в'язниці", - додав він.
У свою чергу депутат Елмор Брок висловив думку, що до дати, на яку запланований візит Януковича, питання з Тимошенко повинне бути вирішене.
Раніше представник Єврокомісії травня Косьянчич заявила, що Євросоюз вважає вирок Тимошенко політично вмотивованим.
У МЗС Росії заявили, що Москва вбачає антиросійський підтекст в історії з судом над Тимошенко.
Печерський районний суд Києва засудив екс-прем'єра України Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.
Суд також задовольнив цивільний позов "Нафтогазу" і схвалив рішення стягнути з екс-прем'єра 1 млрд 516 млн гривень (близько 189,5 млн. доларів) на користь національної компанії.
У свою чергу Тимошенко заявила, що вона має намір продовжити боротьбу з режимом чинного президента Віктора Януковича.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас