Лукашенко думає, чи не ввести в Білорусі інститут присяжних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко думає, чи не ввести в Білорусі інститут присяжних

90
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає за необхідне розглянути питання про можливість введення інституту присяжних засідателів.
Про це йдеться в Посланні про перспективи розвитку системи загальних судів Республіки Білорусь, повідомили УНІАН у прес-службі Президента Білорусі.
"Для вживання необхідних заходів з оптимізації судової навантаження і вдосконалення процедури судочинства глава держави вважає за необхідне розглянути питання про введення альтернативної підвідомчості з ряду категорій справ про адміністративні правопорушення, вивчити необхідність введення інституту попереднього судового засідання у кримінальних справах, погоджувального процесу", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Крім того, передбачається розглянути питання про можливість введення інституту присяжних засідателів, забезпечити поетапне впровадження в 2012-2013 роках коштів аудіо-, відеозапису в діяльність судів зі здійснення правосуддя, дебюрократизувати роботу судів, у тому числі шляхом скорочення кількості звітної інформації, передати органам ЗАГС повноваження щодо розірвання шлюбу за взаємною згодою подружжя, які не мають неповнолітніх дітей і суперечок про майно.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас