НБУ збирає детальну інформацію про клієнтів комерційних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ збирає детальну інформацію про клієнтів комерційних банків

1798
Регулятор збирає детальну інформацію про клієнтів комерційних банків. Як повідомляє "Комерсант", особи, яких обслуговують в одній із фінустанов, під час зняття коштів із банкоматів отримали запрошення пройти анкетування у її відділенні.
Банкіри пояснюють: виконують постанову НБУ. Документ вимагає: кожна фізична особа зобов’язана вказати свої паспортні дані, ідентифікаційний код, місце роботи, посаду, номер телефону та електронну адресу. Також вона повинна розкрити інформацію про своє рухоме та нерухоме майно, рахунки в цінних паперах і вказати походження своїх доходів.
Це необхідно для того, щоб оцінити ризики того чи іншого клієнта. Якщо він не встигне відзвітувати перед банком до 22 жовтня, йому можуть відмовити у проведенні операцій із рахунком.
"У вересні Україна, НБУ втратив 3,2 мільярда резервів. Це колосальна сума з часів кризи. Ще один такий місяць, і можна офіційно говорити, що Україна в кризі. Ефективно чому? Тому що відсотків 60 доходів у нас сірих. Це не можна назвати нелегальними доходами, це доходи поза податковою інспекцією", - пояснив телеканалу UBR аналітик інвесткомпанії Олег Іванець.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас