Прем'єр Бельгії: План підтримки банків необхідно схвалити перед списаннями з боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Бельгії: План підтримки банків необхідно схвалити перед списаннями з боргу Греції

Казна та Політика
95
План з підтримки банків єврозони необхідно схвалити перед тим, як глави держав регіону торкнуться болюче питання про списання з грецького боргу в обсягах, більших, ніж раніше планувалися, заявив прем'єр-міністр Бельгії Ів Летерм, слова якого наводить агентство Bloomberg.
Європейському союзу на саміті 23 жовтня, за словами Летерма, слід сфокусуватися на збільшенні Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), обсяг якого наразі складає 440 млрд євро, замість того, щоб погоджувати розмір списань. За результатами минулого саміту частка списань з боргу Греції встановлена ​​в 21%.
Однак найбільша економіка Європи - Німеччина - виступає за збільшення участі у списанні заборгованості Греції приватних кредиторів і жорсткість умов надання фінансової допомоги країні. Через розбіжності країн єврозони з цих питань саміт ЄС був перенесений на тиждень - з 16 жовтня на 23 жовтня.
"Питання дуже болюче, - підкреслив Летерм. - Не можна на кожному засіданні Ради Європи змінювати домовленості щодо обсягів списань і таким чином створювати банкам нові проблеми".
Тим часом план з розширення EFSF зіткнувся з протидією в парламенті Словаччини: одна з партій словацької урядової коаліції заявила, що не підтримає законопроект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас