Нових заходів стимулювання Банку Англії може бути недостатньо для запобігання рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нових заходів стимулювання Банку Англії може бути недостатньо для запобігання рецесії

Казна та Політика
143
Рішення Банку Англії розширити програму викупу активів на 75 млрд фунтів стерлінгів - до 275 млрд фунтів (близько $440 млрд), що стало несподіванкою для ринків, може виявитися недостатньо, щоб запобігти другому витку рецесії в країні, вважає Асоціація британських торгових палат (British Chambers of Commerce, BCC).
"Враховуючи погіршення ситуації у світовій економіці та гострі проблеми, що стоять перед єврозоною, очевидно, що MPC (Monetary Policy Committee, Комітету з кредитно-грошової політики Банку Англії) і уряду потрібно зробити все можливе, щоб усунути загрозу настання рецесії", - йдеться в заяві головного економіста BCC Девіда Керна, який вітає нещодавнє розширення програми викупу активів, але вважає, що "потрібні більш радикальні заходи".
Можливо, вважає Керн, владі варто сконцентруватися на викуп сек'юритизованих позик малих і середніх підприємств, а також інших активів приватного сектора.
Хоча, наголосив експерт, рецесії, можливо, вдасться уникнути, BCC може погіршити прогноз зростання ВВП Великобританії на 2011-2012 роки в порівнянні з вересневими 1,1% і 2,1% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас