Тріше: Криза в єврозоні тепер загрожує всій фінансовій системі регіону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Криза в єврозоні тепер загрожує всій фінансовій системі регіону

Казна та Політика
752
Боргова криза, як і раніше бушує в єврозоні незважаючи на всі зусилля політиків і фінансистів, досягла таких масштабів, що почала загрожувати всій фінансовій системі регіону, наводить агентство Bloomberg слова голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жана-Клода Тріше.
"Криза досягла системних масштабів, - заявив Ж.-К. Тріше, виступаючи на засіданні Європарламенту як глава Європейської ради з системних ризиків (European Systemic Risk Board, ESRB). - Тиск на ринки держборгу перейшов з малих країн на більш великі. Криза є системною і вимагає рішучих дій".
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили за підсумками зустрічі в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, у тому числі - з рекапіталізації європейських банків.
"Час - це завжди ключовий фактор, коли йдеться про боротьбу з кризою", - сказав Ж.-К. Тріше.
Тим часом голова Європейської ради Херман Ван Ромпей оголосив у понеділок про рішення перенести саміт ЄС, який має схвалити черговий пакет рішень з вирішення боргової кризи, з 17-18 жовтня на 23 жовтня.
Поки між країнами немає повної згоди щодо кроків з підтримки банків, порятунку Греції та інших заходів, і відстрочка саміту дасть їм час для досягнення компромісу.
В Афінах все ще не завершила роботу місія МВФ, ЄС і ЄЦБ, яка повинна винести вердикт щодо можливості надання Греції подальшого кредитного траншу з торішнього пакета фінансової допомоги. Без цих коштів Греція буде змушена оголосити дефолт вже в листопаді.
У липні лідери країн ЄС погодилися надати Греції також новий пакет допомоги обсягом 109 млрд євро, який буде діяти з 2012 року, проте багатьом і він тепер здається недостатнім для зниження рівня боргового навантаження Греції до рівня, який вона зможе потягнути.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас