НБУ рекомендує банкам ставити печатки на ксерокопії паспортів клієнтів, які обмінюють валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам ставити печатки на ксерокопії паспортів клієнтів, які обмінюють валюту

3203
Національний банк рекомендує банкам і обмінним пунктам ставити печатку каси банку або пункту обміну на ксерокопіях паспортів клієнтів, які обмінюють валюту.
Про це йдеться в листі НБУ №28-211/4027-11798 від 7 жовтня.
За даними Нацбанку, це необхідно для запобігання використанню копій паспортів у будь-яких інших цілях.
"З метою запобігання використанню копій документів, що засвідчують особу, на підставі яких здійснювалися валютообмінні операції, і враховуючи занепокоєння клієнтів з цього приводу, рекомендуємо проставляти на копіях вищевказаних документів штамп пункту обміну валюти або каси банку", - йдеться в листі.
НБУ також нагадує банкам, що інформація та документи, отримані в процесі обслуговування клієнтів при здійсненні валютообмінних операцій, є банківською таємницею, розкриття якої третім особам не допускається (за винятком деяких законодавчо передбачених випадків).
Як повідомляло агентство, постановою №278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції.
Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тис. гривень до 150 тис. гривень (в еквіваленті) на день.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас