Вчені знайшли лігво доісторичного розумного кракена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені знайшли лігво доісторичного розумного кракена

45
Об'єктом дослідження виступало кладовище іхтіозаврів виду Shonisaurus popularis в Неваді - в результаті давніх розкопок на відносно великій території палеонтологами були знайдені кістки, що належали як мінімум дев'яти особинам. Деякі з них досягали в довжину 15 метрів, передає Лента.ру.
У 1950-х роках дослідники припустили, що цей регіон був відносно мілководним та іхтіозаври потрапили сюди в період цвітіння отруйних водоростей. Це і стало причиною їх смерті.
Сучасні дослідження, однак, показали, що 200-250 мільйонів років тому (тріасовий період мезозойської ери, до якого і належать останки) було глибоке море. В рамках нового дослідження було встановлено також, що особини S. popularis гинули в різний час. Крім цього їх кістки були розкладені особливим чином - наприклад, хребці були організовані в рівномірний візерунок.
В рамках нового дослідження вчені припустили, що в даному регіоні мешкало гігантське головоноге, яке і вбивало іхтіозаврів. У свою чергу візерунок з кісток - наслідок забав істоти, що мала інтелект, у вільний від полювання час. Дослідники називають невідомого восьминога "тріасовим Кракеном".
Нещодавно стало відомо, що восьминоги здатні нападати на акул схожого з ними розміру і вбивати їх. У свою чергу передбачувані розміри головоногого не є дивними - сучасні кальмари можуть досягати в довжину десятки метрів.
У серпні 2008 року вчені встановили, що з восьми щупалець восьминіг використовує шість як рук і два - як ноги.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас