У Польщі представлені офіційні підсумки парламентських виборів - перемогла партія Туска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі представлені офіційні підсумки парламентських виборів - перемогла партія Туска

304
Державна виборча комісія Польщі представила офіційні підсумки парламентських виборів, передає Reuters. Згідно з опублікованими даними, набравши 39,18% голосів, перемогу вдруге поспіль здобула партія "Громадянська платформа", яку очолює прем'єр-міністр країни Дональд Туск.
Другу сходинку за підсумками виборчої кампанії посіла опозиційна партія Ярослава Качиньського "Закон і справедливість" - за неї віддали голоси 29,98% громадян. Третє місце, отримавши 10% голосів, зайняла партія "Рух Палікота". Програма даної політичної організації зовсім не типова для консервативної Польщі, зокрема, її лідери закликають до зменшення ролі церкви в суспільстві, легалізації гомосексуальних союзів, дозволу абортів і кардинального скорочення витрат на армію.
Далі підсумки голосування розподілилися таким чином: Польська селянська партія - 8,36%, Союз демократичних сил 8,24%. Явка склала 48,9% від населення, яке мало право голосу, що дозволяє вважати вибори повністю такими, що відбулися.
"Результати виборів - знак політичної стабільності та передбачуваності у Польщі. Знак того, що громадяни бажають бачити свою країну сильною і продовжувати подальшу інтеграцію в ЄС", - прокоментував підсумки виборів Президент країни Броніслав Коморовський.
Крім цього, повідомляється, що лідер партії-переможниці Туск вже приступив до формування парламентської коаліції, про що поінформував Президента.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас