В США розкрили найбільшу аферу із банківськими картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США розкрили найбільшу аферу із банківськими картками

Фінтех і Картки
1170
Поліція Нью-Йорка розкрила найбільшу в історії Сполучених Штатів аферу із банківськими картками. У шахрайській схемі було задіяно понад сто осіб. Переважна більшість із них уже під вартою. Вони використовували дані карт клієнтів, отримані в ресторанах та інших підприємствах обслуговування, що розташовані в Африці, Азії, Європі та на Близькому Сході. Потім виготовляли підробні документи і здійснювали за допомогою них покупки. Заготовки надходили з Росії, Лівії, Лівану і Китаю. У деяких випадках друкували ще й водійські посвідчення. Винахідливість зловмисників вразила правоохоронців.
"Подібні злочини стають дедалі краще продуманими. А шахраї демонструють дивовижні знання різноманітних технологій. Кількість таких схем зростає. До того ж, щоразу вони досконаліші. Винахідливість цих злодіїв просто вражає", - розповів комісар поліції Нью-Йорка Рей Келі.
Вкрадені гроші шахраї витрачали на купівлю продукції компанії Епл. Товари перепродавали за межами Сполучених Штатів. До того ж, як свідчать поліцейські, без жодних труднощів. Загалом злочинному угрупованню вдалося витратити майже тринадцять мільйонів доларів чужих коштів.
"Упевнений, що тут не обійшлося без участі нечесних банківських працівників та співробітників роздрібних мереж. Продукцію Епл дуже просто збувати, але щоб робити це незаконно, потрібна допомога офіційних осіб. Таких посадовців ми зараз і шукаємо", - відкрив карти комісар поліції Нью-Йорка Рей Келі.
Розслідування махінацій тривало близько двох років, протягом яких довелося перекладати записи численних переговорів російською, арабською та китайською мовами. Під час обшуків поліцейські вилучили обладнання для виготовлення фальшивих банківських карток, зчитувальні пристрої, зброю та 650 тисяч доларів готівкою. Розповідає телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас