В Британії почали виробництво велосипедів з бамбуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Британії почали виробництво велосипедів з бамбуку

48
На виставці в Британії представили свій перший вітчизняний гірський велосипед з бамбуку. Його створили дизайнери Університету Оксфорд Брукс. За їхніми словами, їхнє дітище володіє міцністю сталі і пружністю вуглецевого волокна, передає ВВС.
Конструктори вибрали бамбук для рами своєї моделі саме через ці властивості, екологічні якості цього природного матеріалу відігравали другорядну роль.
Виробляє велосипеди йоркширська компанія, а коштувати вони будуть недешево - 1750 фунтів (близько 2600 дол).
Один зі співавторів нової моделі Джеймс Брутон очолює Центр досліджень технологій збирання при університеті. За його словами, ідея з бамбуком народилася під час занять, коли студенти випробовували властивості різних альтернативних матеріалів.
"Якщо говорити про якість їзди, то саме тут могла стати в нагоді властивість бамбуку прекрасно гасити вібрацію", - говорить він.
Шпенд Джергурі, колега і співавтор Брутона, зазначив, що відчуття від їзди на велосипеді з рамою з бамбука будуть помітно відрізнятися від стандартних рам: "Коли їдеш на велосипеді з жорсткою рамою, відчуваєш кожну купину на дорозі".
"Проте в жорсткій рамі є свої переваги: вся енергія, що виробляється велосипедистом, йде на те, щоб колеса крутилися якомога швидше. Але на довгих дистанціях нерухомість рами починає надавати зворотний вплив на вершника і призводить до того, що він все більше втомлюється", - говорить Джеймс Брутон.
На виготовлення одного велосипеда в Йоркширі йде три дні.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас