Китайське село в складчину побудувало 61-поверховий готель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайське село в складчину побудувало 61-поверховий готель

122
В китайському селі Хуасі відкрився міжнародний готель Лунс висотою 328 метрів і вартістю 3 мільярди юанів (471 мільйон доларів).
На будівництво висотного готелю, що являє собою три з'єднані вежі зі скла і бетону з золотистою кулею нагорі, майже кожна сільська родина віддала по 10 мільйонів юанів. У сумі вийшло якраз три мільярди юанів.
Внутрішнє оздоблення готелю, покликаного символізувати сільську урбанізацію, вражає розкішшю. На другому поверсі на площі 2 тисячі квадратних метрів - бутіки, на 61-му поверсі - парк квітів, птахи і басейн.
Нині Хуасі, розташовану в декількох годинах їзди від Шанхая, називають селом мільйонерів. До 1960-х воно нічим особливо не виділялося, але потім сільський староста У Женьбао, заручившись підтримкою влади, почав активно втілювати в життя ідею колективного підряду.
Тепер статки найбіднішої сім'ї тут становлять 3 мільйони юанів (471 тисяча дол.), - цитує автора сільської реформи У Женьбао агентство Xinhua. Кожна сім'я має у своєму розпорядженні котедж площею 400-600 квадратних метрів, як мінімум один легковий автомобіль та акції корпорації Хуасі вартістю від 3 до 10 мільйонів юанів.
За 30 років Хуасі поглинула 20 сусідніх сіл і зараз займає площу 35 квадратних кілометрів. У ній постійно мешкають 35 тисяч осіб, а також 25 тисяч робітників-мігрантів з інших районів країни. В селі працює близько 80 підприємств. Останнім часом чималий дохід приносять у сільську казну туристи - понад 2 мільйони осіб на рік. Для їх обслуговування було куплено два вертольоти.
Хуасі - окремо взятий острівець, в якому вдалося побудувати майже комуністичне суспільство: кожен місцевий житель щорічно отримує допомогу на життя в розмірі 3 тис. юанів і 150 кг рису, а також має право на безкоштовний медичний огляд. Навчання в школах там, на відміну від усіх інших населених пунктів країни, вільне; середньорічні доходи перебувають у безпосередньому розпорядженні адміністрації села, яка в кінці року розподіляє їх між усіма жителями, які є акціонерами корпорації Хуасі.
Нагадаємо, в серпні повідомлялося, що в Китаї готелі, здатні приймати іноземців, відкриваються з періодичністю в чотири дні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас