НБУ і Орган фіннагляду Швеції домовилися про нагляд за кредитними установами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і Орган фіннагляду Швеції домовилися про нагляд за кредитними установами

Кредит&Депозит
258
Національний банк України та Орган фінансового нагляду Швеції 3 жовтня 2011 р. в Стокгольмі підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері нагляду за кредитними установами, передає прес-служба НБУ.
Від НБУ документ підписав заступник голови НБУ Ігор Соркін, від Органу фінансового нагляду Швеції - генеральний директор Мартін Андерсон.
Згідно з повідомленням, підписаний документ регламентує співпрацю двох наглядових органів у різних сферах банківського нагляду, включаючи взаємний обмін інформацією про загальний стан банківських систем і окремих банківських установ, відкриття та ліцензування філій і дочірніх підприємств іноземних банків, проведення безвиїзного нагляду та інспектування таких установ, здійснення консолідованого нагляду, запобігання використанню банків для легалізації кримінальних доходів і т.п.
Меморандум також містить зобов'язання сторін щодо збереження конфіденційності інформації, що становить банківську таємницю, та її використання виключно в наглядових цілях.
НБУ зазначає, що аналогічні двосторонні документи про співпрацю у сфері банківського нагляду підписані з наглядовими органами фінансового нагляду Білорусі, Вірменії, Киргизії, Кіпру, КНР, Латвії, Литви, Люксембургу, Польщі, Російської Федерації, Туреччини та Угорщини.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас