Близнюк: Україна може впливати на розвиток світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близнюк: Україна може впливати на розвиток світової економіки

252
Україна здатна ефективно впливати на розвиток світової і регіональної економіки, формуючи нові "точки зростання" в Причорномор'ї. Таку думку висловив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, виступаючи на другому Чорноморському економічному форумі, повідомили УНН в прес-службі Мінрегіону.
На переконання міністра, Чорноморський регіон є віссю зростаючого геополітичного значення.
"Стратегічне значення Чорноморського регіону обумовлене потенційно об'ємним ринком, який має значні природні ресурси та науково-технічний потенціал, а також наявністю важливих транспортних комунікацій. У контексті власного регіонального розвитку ми розглядаємо Крим як одну з перспективних точок росту. Макроекономіку Чорноморського регіону не можна розглядати окремо від світових тенденцій розвитку. Світова фінансово-економічна система не подолавши наслідків першої хвилі кризи, сьогодні поступово входить у другу фазу. Ми бачимо вихід з такої ситуації лише в одному: спільні узгоджені дії в піраміді співпраці - від міжрегіонального до транснаціонального", - підкреслив А. Близнюк.
За його словами, сьогодні уряд консолідує зусилля для створення сприятливого та стабільного ділового та інвестиційного клімату, мінімізації адміністративних бар'єрів з ділової активності, розвитку ділових контактів, створення нових "точок зростання". Так, в Україні під патронатом Президента України започатковано ряд масштабних проектів, серед яких "Розвиток дунайського регіону". VII-й (Дунайський) пан-європейський транспортний коридор є одним з найважливіших внутрішніх водних шляхів Європи. З урахуванням економічних та екологічних переваг водного транспорту, для вирішення транспортних проблем Європейський союз розробляє "Дунайську стратегію".
"На державному рівні ми прагнемо створити всі сприятливі умови для взаємовигідного співробітництва. Україна впевнено пропонує нові "точки зростання", - зазначив А. Близнюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас