Закупівельні ціни на зерно в Україні зростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закупівельні ціни на зерно в Україні зростуть

Аграрний ринок
641
Закупівельні ціни на зерно в Україні зростуть. Мінімум, на 100-150 гривень за тонну. Такі прогнози експертів. Спеціально для цього парламент скасував митні ставки на вивезення продукту за кордон. Чекають підпису Президента.
Щоправда, це не врятує аграріїв від збитків. Не встигнуть вони перекрити витрат, як розцінки повернуться на свої місця. Адже на світових торговельних майданчиках їхній товар стрімко дешевшає. Ми від цих ринків залежні. Там протягом кількох тижнів вартість зерна впала на 50 доларів. Отже, в найкращому випадку трейдери зможуть реалізувати пшеницю за межі держави по 1300 гривень за тонну. Що приблизно дорівнює собівартості вирощеного. Крім того, наші ринки збуту за кордоном перехоплюють росіяни. Лише цього маркетингового року вони реалізували продукції вдвічі більше за українців. Водночас Мінагропрод планує поставити за кордон 24 мільйони тонн зернових. Поки що продали всього 3 мільйони тонн.
"Більш радикальне відновлення економіки виробництва, відновлення обсягів експорту можливо лише у випадку, якщо буде відновлено відшкодування ПДВ. У протилежному випадку - реалізовувати зерно не вигідно. Обмежують використання ресурсів. Та ми отримаємо менший врожай зерна у наступному році", - розповів аналітик аграрного ринку Володимир Лапа.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас